Στο ΕΣΡ στέλνει τα κανάλια η Ιερά Σύνοδος για τα “ψεύτικα” πλάνα από τα Θεοφάνεια


Την ημέρα των Θεοφανείων ο ΣΚΑΪ, ο Alpha και το Star έδειξαν πλάνα από αγιασμό των υδάτων από ιερείς και με κόσμο. Μόνο που εκείνα τα πλάνα ήταν περσινά όπως είχαμε γράψει και εκείνη την ημέρα και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link.

ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΛΑΣΠΗ, ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ – ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ; ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, η Ιερά Σύνοδος ενημέρωσε πως καταγγέλει τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα προσφύγει στο ΕΣΡ. Εκτός από αυτό όμως, ανακοίνωσε ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων που τέλεσε αγιασμό στο Αίγιο μαζί με τον Αμβρόσιο θα δεχθεί μια επιστολή, χωρίς να αποκαλύπτεται το περιεχόμενό της.

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε αυτήν υπεύθυνα και προέτρεπε πολυμερώς και πολυτρόπως τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όχι τόσο από φόβο για την υγεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι “ο εν ετέρα μορφή”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν της διήμερης συνεδρίασής της.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Επιπλέον, «καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», επισημαίνει σχετικά στο ανακοινωθέν.

Επίσης, «διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

Μάλιστα, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, τόνισε ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Αναφορικά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Τέλος, για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με το ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί και όχι οι θρησκευτικοί γάμοι, ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Εκκλησία στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί ότι θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις με ελάχιστα άτομα.Source link

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist