Είναι ΡΙΣΚΟ το εμβόλιο, οι πολίτες αποφασίζουν – Makeleio.gr


Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σοφία Ζαφειράτου, μίλησε για το εμβόλιο στον δημοσιογράφο, Σάκη Βούτο.

Μεταξύ άλλων, αφού ξεκαθάρισε πως χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα για να «δούμε αποτελέσματα από την εφαρμογή του εμβολιασμού»,  ανέφερε πως «Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι με το ξεκίνημα των εμβολιασμών», με τον δημοσιογράφο να την ρωτάει «Τότε γιατί κάνουμε το εμβόλιο» και εκείνη να απαντά, δείχνοντας πως κανείς δεν είναι σίγουρος για τα εμβόλια:

 «Ακόμα και άνθρωποι, οι οποίοι θα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν σημαίνει ότι έχουν προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό ή ότι δεν θα νοσήσουν. Δεν έχει μελετηθεί καν η συμπεριφορά των εμβολιασμένων σε σχέση με τον ιό. Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με το πόση ανοσία μας δίνει το εμβόλιο. Είναι πάρα πολλά τα ερωτηματικά».

Στο 4.03 η κα Ζαφειράτου παραδέχτηκε ξανά «πως δεν υπάρχουν μελέτες, καθώς είναι πολύ μικρό το διάστημα που κυκλοφορούν τας εμβόλια», με τον δημοσιογράφο να αναφέρει πως ο γιατρός του είπε να μην κάνει το εμβόλιο επειδή έχει ζαχαροδιαβήτη και μπορεί να προκληθούν επιπλοκές λόγω των φαρμάκων που παίρνει.

Στο 4.40 η κα Ζαφειράτου σημειώνει πως «ο γιατρός δεν μπορεί να πάρει πλήρως την ευθύνη και να σας πει κάντε το εμβόλιο. Όλοι λένε πως έγκειται στον καθένα, αν κάνει το εμβόλιο ή όχι. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει αν θα κάνει το εμβόλιο ή όχι».

Ο δημοσιογράφος παρενέβη λέγοντας πως δεν θα επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς εμβολιαστική βεβαίωση: «Με ποιο δικαίωμα θα μου πουν, δεν ταξιδεύεις;;;».

«Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι Συνταγματολόγοι», του απάντησε η ιατρός, ξεκαθαρίζοντας πως «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός».

Στο 9.21 η γιατρός αναφέρει πως δεν έχει αποδειχθεί ότι εμβόλιο θα μπορέσει να καλύψει την όποια μετάλλαξη του ιού, για την οποία μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης. Είπε πως υπάρχουν μόνο εικασίες. «Το εμβόλιο της γρίπης (για παράδειγμα) σε περίπτωση που μεταλλαχθεί ο ιός μπορεί και να μην μας καλύψει καθόλου. Δεν έχουμε καμία εμπειρία στο συγκεκριμένο εμβόλιο», υπογράμμισε η κα Ζαφειράτου, εντείνοντας τις ανησυχίες πως ουσιαστικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό πειραματιζόμαστε με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Η Pfizer έστειλε έντυπα για το εμβόλιο, αλλά αφήνει αναπάντητα ερωτήματα και αναφέρει πως πολλά δεν έχουν μελετηθεί, καθώς δεν έχει δοθεί το κατάλληλο χρονικό περιθώριο», σημειώνει στο 11.50.

Από το 13.10 αναφέρει πως η «ιατρική λογική» των εμβολίων λέει πως «έχοντας κάνει το εμβόλιο σε περίπτωση που νοσήσουμε, δεν θα οδηγηθούμε σε ΜΕΘ. Ωστόσο αυτό, θα ισχύσει εφόσον δεν έχει υπάρξει μετάλλαξη του ιού. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο που μας λένε. Όλα τα άλλα θα αποδειχθούν στην πορεία».

Τέλος, αφού κάνει αναφορά στους υγειονομικούς και τα εμβόλια, αναφέρει από το 15.30 ε σχέση με τους πολίτες πως «έγκειται στην προσωπική βούληση, ελευθερία και το συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει εάν θέλει να πάρει το ρίσκο του εμβολιασμού ή όχι», μια φράση που ενδεχομένως τα λέει όλα!

 Source link

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist